در دنیای دیجیتال امروز داشتن یک وب سایت برای معرفی خدمات و کسب و کار، امری ضروری و اجتناب ناپذیر است. اگر شما در دنیا دیجیتال زندگی می کنید اما برای خود جایگاهی را در فضای مجازی ایجاد نکردهاید؛ فرصتها و مشتریان بالقوه بسیاری را از دست دادهاید.
طراحی سایت معمولاً اقتصادی ترین راه برای معرفی خدمات و کالاها است و با توجه به دسترسی شبانه روزی افراد، حراجیها و تخفیفهای گستردهای که میتوانید در آن بگذارید؛ بازاریابی را برای شما آسانتر میکند. اکنون که درباره اهمیت طراحی سایت اختصاصی آگاه شدید، در ادامه این مطلب قصد داریم تا به مؤلفههای مهمی که برای طراحی سایت باید مد نظر داشته باشید اشاره کنیم و جنبههای مختلف این موضوع را با یکدیگر مورد بررسی قرار دهیم. پس اگر شما هم برای گسترش کسب و کار خود به دنبال طراحی سایت اختصاصی هستید، تا انتها با ما همراه باشید.
طراحی سایت اختصاصی همانند بسیاری از کارهای دیگر نیازمند دانش و تجربه و مهارت خاص خود است و مفاهیم متعددی مانند دامین، سرور، زبان برنامهنویسی یا فریم ورک در این حوزه وجود دارد. در صورتی که شما آشنایی کامل با اصول و قواعد برنامهنویسی دارید میتوانید همین اکنون برای ساخت سایت خود اقدام کنید. اما از آنجایی که بسیاری از افراد دانش یا تجربه کافی در این حوزه را ندارد؛ میتوانند از مجموعههای گوناگونی که این کار را با قیمتی مناسب برای شما انجام می دهند؛ کمک بگیرید. بنابر این نخستین گام برای طراحی سایت اختصاصی، آگاهی به این موضوع است که آیا میخواهید خودتان برنامهنویسی را انجام دهید یا از مجموعههای گوناگون در این حوزه کمک بگیرید.
یادگیری زبانهای برنامه نویسی سایت مسیر پر فراز و نشیبی دارد و برای فردی که در ابتدای راه است، ممکن است کمی دشوار باشد. اگر به قصد یادگیری میخواهید وارد این حرفه شوید می توانید با یادگیری برنامهنویسی آغاز کنید. اما در صورتی که هدفتان طراحی سایت اختصاصی است؛ میتوانید آن را به یک متخصص بسپارید.
به صورت کلی برای طراحی یک سایت باید سه مرحله کلی انجام شود:
بعد از این که سایت را طراحی کردید، باید برای قالب سایت و محتوای آن نیز برنامهریزی کنید. قالب سایت شامل آن چیزی می شود که کاربران مشاهده می کنند. به بیان دیگر، هنگامی که از طراحی سایت اختصاصی صحبت میکنیم؛ بخش عظیمی از آن مربوط به همین قسمت می شود. رنگ بندی بخشهای گوناگون، شیوههای نمایش محتوا، تعداد ستونها، لوگوی سایت، نوع فونت، نوشتهها، مکان قرارگیری هر المان و سایر موارد تمامی آن چیزی است که توسط قالب مشخص میشود. اگر می خواهید سایتی کاربرپسند داشته باشید؛ باید از قالب فنی و حرفهای برای آن استفاده کنید.
در همین راستا می توانید از متخصصان و طراحان حرفهای این حوزه بهره بگیرید. از آنجایی که برای طراحی قالب سایت نیز نیاز به دانش برنامهنویسی است؛ بنابراین شما میتوانید با قیمت پایینتر تمامی این کارها را به یک مجموعه بسپارید. محتوای سایت نیز دومین عاملی است که کسب و کار شما را در مرکز توجه قرار میدهد. بهینهسازی و محتوای ارزشمند مطابق با سئو، رقابت را با سایر کسب و کارهای مشابه افزایش میدهد و ارزش کاری شما بالا میرود. سئو با مطالعه و بررسی رفتار موتور های جستجو، محتوای وب سایت شما را بهینهسازی میکند. شما می توانید برای محتوای وب سایتتان از یک تیم محتوا نویس کمک بگیرید یا یک نویسنده حرفهای استخدام کنید.
با توجه به نکاتی که تاکنون گفته شد؛ حتما متوجه شدهاید که طراحی سایت اختصاصی با هزینه اندک امکان پذیر نیست و شما برای اینکه نتیجه بهتری از کار خود داشته باشید؛ باید در این حوزه بهخوبی سرمایهگذاری کنید. هزینه طراحی سایت اختصاصی به فاکتورهای متعددی بستگی دارد و هر چقدر ویژگیها و انتظاراتی که از طراحی داشته باشید بیشتر باشد؛ هزینه آن طبیعتاً بیشتر است. ثبت دامنه، هاست، طراحی گرافیکی، سئو و افزودن محتوا، امنیت و پشتیبانی و بهینه سازی سایت از جمله عواملی است که بر روی هزینهها و قیمتها تاثیر می گذارد.
در ادامه درباره این مفاهیم کلیدی بیشتر توضیح خواهیم داد.
دامنه یا دامین همان نام یا آدرسی است که باید برای ورود به وب سایت در مرورگر وارد شود. نکته قابل تامل اینجا است که دامنه باید اختصاصی باشد و نباید تکراری باشد. برای دامنه سایت باید به صورت سالیانه هزینه پرداخت کنید. این هزینه همانند اجاره خانه ای است که هر سال به صاحب خانه پرداخت می کنید تا بتوانید در آنجا زندگی کنید.
ویژگی اصلی یک آدرس این است که کاربر شما بدون دردسر بتواند آن را بیابد، و ترجیح دهد به جای اینکه به محل کسب و کار رقیب شما برود، پیش شما بیاید. چون شما یک آدرس راحت دارید که مشتری شما آن را به خاطر سپرده و احتیاجی نیست خودش را به دردسر بیندازد. و همان طور که میدانید این آدرس تنها منحصر به فرد برای کسب و کار شما است مثلا: بازار، خیابان ۱، پلاک ۱ این آدرس فقط و فقط برای شما است.
هاست به زبان ساده یک فضا برای ورود و ذخیره اطلاعات و محتوای وب سایت است و درست مانند هارد کامپیوتر یا رم گوشی عمل می کند. هاست در زبان انگلیسی (Host) به معنای میزبان است که به بخشی از سرور گفته میشود. یک سرور میتواند به چندین قسمت تقسیم شود (تقسیمبندی مجازی) که به هر قسمت آن، هاست گفته میشود. یعنی هر بخش از این سرور به عنوان یک هاست از یک وبسایت میزبانی میکند. برای راهاندازی یک وبسایت در فضای اینترنت بعد از طراحی قالب سایت، باید به دنبال تهیهی یک هاست مناسب برای خود باشید.
در مطلبی جداگانه به موضوع هاست و دامین پرداختیم که می توانید از لینک مربوطه این مطلب روبخوانید.
طرح وب سایت همان چیزی است که مخاطبان شما می بینند و با آن ارتباط برقرار میکنند. قالب خوب باید از نظر بصری محیطی زیبا و کاربر پسند داشته باشد.
شما میتوانید برای قالب وب سایتتان از قالبهای آماده و اختصاصی استفاده کنید. قالبهای آماده، قالبهای از پیش طراحی شده هستند که شما میتوانید آنها را با توجه به نیاز خود ویرایش کنید و هزینه بسیار کمتری را به دنبال خواهند داشت. اما قالبهای اختصاصی برای افرادی است که به دنبال یک وبسایت با ویژگیهای تخصصی هستند، میتوانند سرمایه بسیار زیادی در این حوزه انجام دهند و به دنبال یک طراحی منحصر به فرد هستند. قالبهای اختصاصی توسط افراد طراحی میشود و با سلیقه شما متناسب است.
به شما اجازه می دهد که به صورت کامل در وبسایت خود مدیریت داشته باشید و آن را ویرایش کنید. اکنون سیستمهای گوناگونی برای ساخت مدیریت سایت وجود دارند و طراحی سایت را بسیار ساده کردهاند. زیرا طراحی یک سیستم اختصاصی برای مدیریت سایت هزینه بسیار زیادی میطلبد و توسعه و به روزرسانی وبسایت شما را غیر ممکن میکند.
به صورت کلی سیستمهای مدیریت سایت به دو دسته سایت ساز و سیستم مدیریت محتوا تقسیم می شود.
سیستمهای سایتساز افزاری برای ساخت مدیریت یک فروشگاه اینترنتی است و در صورتی که شما میخواهید محصولات خود را در یک فروشگاه اینترنتی فروش برسانید؛ میتوانید از این گونه سیستمهای مدیریت استفاده کنید. اما سیستمهای مدیریت محتوا با هدف مدیریت محتوا های گوناگون یا محصولات ساخته شدهاند و برای استفاده از این سیستمها شما باید هاست، دامنه، قالب و سایر موارد را به صورت جداگانه خریداری کنید. اما مزیت بزرگ سیستمهای محتوا امکان توسعه آنها است.
اگر خودم برای طراحی ساز بخواهم اقدام کنم باید چه چیزهایی را یاد بگیرم؟
در صورتی که مایل باشید طراحی سایت را خودتان انجام دهید باید زبانهای گوناگون برنامه نویسی مانند html ،css، جاوا اسکریپت، زبان برنامه نویسی سرور مانند php و ویرایشگرهای کد نویسی را یاد بگیرید و با نرم افزارهای گرافیکی تا حدودی آشنایی داشته باشید.
فریم ورک چیست؟
فریم ورک یا چهارچوب آماده مجموعهای از کدها و توابع برنامه نویسی است که در قالب یک پکیج ارائه شده و در طراحی پروژههای نرم افزاری به کمک برنامه نویسان میآید. معمولاً در روند طراحی پروژهها به منظور افزایش سرعت و بهبود عملکرد از فریم ورکها استفاده می شود.
طراحی ریسپانسیو یا واکنش گرا به شما در این امر کمک میکند تا صفحات وب به تناسب سایز نمایشگر دستگاه تغییر شکل داده و به گونه ای نمایش داده شود که محتوای سایت به خوبی قابل مشاهده و استفاده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید